donderdag 27 juni 2013

Charles Groenhuijsen for President.

De afgelopen dagen werd het nieuws gedomineerd door Snowden. Ik wil hier eigenlijk al een week over schrijven maar durf het niet omdat America denkt dat ze kunnen doen en laten wat ze willen en America kan je zomaar oppakken of op laten pakken en om uitlevering vragen. Dan kom je in America terecht of waar dan ook zonder eerlijk proces of welke vorm van proces dan ook. Denk je dat je je in Nederland veilig en beschermd kunt wanen? Dan heb je het mis want Nederland heeft gewoon een uitleveringsverdrag met America. Dat is positief als je in America van iets verdacht wordt wat je niet hebt gedaan. Dan kan Nederland om uitlevering vragen en kun je in Nederland je straf uit zitten of hier een wel eerlijk proces afwachten. Maar als je In Nederland bent en woont en hier een mening hebt en die volgens de Nederlandse grondwet wil uitten dan mag dat niet van America en America wil alles kunnen lezen en alles kunnen zien dus leest America ook mee met wat wij Nederlanders allemaal over hun denken zeggen en schrijven. Daar ben ik het dus niet mee eens. Ik ben het er niet mee eens dat America zomaar te pas en te onpas bij ons kan snuffelen wat wij hier allemaal doen? America vind zichzelf blijkbaar heel belangrijk maar zo belangrijk zijn ze helemaal niet meer.

Wij kunnen ons misschien allemaal nog wel herinneren dat America onze bankgegevens wilde hebben Jeanine Hennis Plasschaert, toen Europarlementariër (nu huidige minister van defensie) heeft zich daarvoor sterk gemaakt dat America dat dus niet in mag zien. Ondanks dat ze dus VVD er is is zij geen schoothondje van America. Zij heeft er toen voor gezorgd dat America die gegevens niet in mocht zien en dat europa dus tegen stemde tegen dit voorstel. Nu wil America ook al ons mail verkeer inzien. Of eigenlijk doen ze dat dus al maar hebben ze ons dat nooit verteld. Tenminste dat is wat ik begrijp wat Snowden dus naar buiten heeft gebracht.

Maar zijn wij nu allemaal zo naïef? Snappen wij nu werkelijk niet dat het internet een Americaanse uitvinding is zodat America alles in de gaten kan houden en kan controleren? Het is toch niet voor niets dat al die servers juist daar staan? Vroeger stuurden wij brieven en moesten de Americanen brieven openen boven een fluitketel of met infrarood of röntgen teksten proberen te lezen. Er zijn zelfs onzichtbare pennen uitgevonden of beter gezegd pennen met onzichtbare inkt anders kun je die pen natuurlijk never nooit niet terug vinden. Alle James Bond films zitten vol met alle maniertjes om aan informatie te komen. Daar werd de Engelse en Americaanse agent natuurlijk als goed neer gezet en de KGB of Sjeik of Aziaat als slecht. Maar dat is natuurlijk niet. Jeanine zei het van de week nog in ‘Linda’s zomer week’ De Americanen denken dat al het slechte van buiten de VS komt De Engels zeggen dat ook “alles wat slecht is komt van het vaste land” maar dat is natuurlijk niet zo
De Americanen vergeten hoe slecht zij zijn en hoeveel criminaliteit daar is en hoeveel America haters er in dat land zelf wonen. Het is een mooi land alleen jammer dat er Americanen wonen want die verpesten het daar. Maar wat spionage betreft, we weten toch allang dat America dit doet? Alleen nu zetten ze geen hoeren in om belangrijke mensen dronken te voeren en uit te horen maar nu doen ze het stiekem.

Wat mij beangstigd, en ik sta daar zeker te weten niet alleen in, is dat America van mening is dat zij het alleen recht hebben en dat zij de baas zijn? Ik was echt heel blij toen Obama president van America werd Überhaupt dat we eindelijk van die racist van een Bush af waren. Die heeft zo ongeveer meer doden op zijn naam staan dan wie dan ook en niet alleen terroristen maar ook onschuldige burgers en Americaanse troepen. Ik hoop echt dat Obama in America iets kan veranderen dat dat volk niet meer zo raar doet. Het zorgstelsel is echt een groot goed. Nu moet America nog iets doen aan het leen stelsel. Dat Americanen eerst eens leren werken voor hun geld ipv eerst tien creditcards aan te schaffen. Want daar hebben wij nu de crisis aan te danken. Bedankt America bedankt Bush. Ik ben nog steeds van mening dat Busch hiervoor berecht dient te worden. We hebben dat internationale gerechtshof niet voor niets.

Wat mij nu echt tegen valt van Obama is dat Ook Obama en de minister van buitenlandse zaken John Kerry die Snowden willen berechten? En andere landen om uitlevering vragen? Dat vind ik dus echt niet kunnen. Die Snowden moet beschermd worden. Oké dat hij een staatsgeheim naar buiten gebracht heeft is inderdaad strafbaar maar dat wat hij naar buiten gebracht heeft dient een hoger belang. Ik bedoel de katholieke kerk had ook liever gehad dat al die misdienaartjes hun mond hadden gehouden. Maar ja, toen de misdienaartjes even niets meer in hun mond hadden, konden ze toch gaan praten. En maar goed ook. Ik vind dat al die priesters die zich schuldig gemaakt hebben aan pedofilie gekruisigd moeten worden en voor in de kerk ten toon gesteld moeten worden. Als een priester zich dan weer aan een misdienaartje wil vergrijpen hoeft dat misdienaartje alleen maar naar dat kruis te wijzen en te vragen “wil je zo eindigen?” je mag dit natuurlijk niet denken of zeggen in dit land. Want dan is er wel weer iemand van het OM die toch niks beters te doen heeft en zijn vingers niet durft te branden aan wat echt belangrijk is in dit land? Maar ja je vergrijpen aan misdienaartjes mag dus wel meneer van het OM?

Waar het om gaat is dat Snowden en ook Julian Assange dit soort misstanden van America aan het licht durven brengen. Deze mannen zouden in ‘Ieder’ land bescherming moeten kunnen vinden. Gelukkig is er vandaag in de kamer een debat over het beschermen van Klokkenluiders. Ik vind dat een groot goed. Er wordt al zo veel gefraudeerd door overheden. En America daar moeten we voor uitkijken. Die zijn pas echt een bedreiging voor onze veiligheid. 

Een week of wat was er een debat op tv tussen Charles Groenhuijsen en Sophie in t Veld. Naar aanleiding van dat debat wilde ik eigenlijk een column schrijven met als titel ‘Charles Groenhuijsen for President’ Maar ik durfde het niet te schrijven… dat is toch triest dat je in Nederland geen vrijheid van meningsuiting kunt voelen omdat America dreigt je op te pakken? Dat is toch triest? Wie zijn die Americanen nu helemaal? Charles zat daar van alles te verkondigen. Op de eerste plaats denk ik dat hij net iets te lang in America is geweest want hij lijkt wel geïndoctrineerd. Hij kan blijkbaar niet meer zelf na denken maar praat alleen de rechtse Americaanse overheden na. Het is pure propaganda wat hij daar zat te doen. Ik moest enorm lachen toen hij aan die dame van europa probeerde uit te leggen dat America ‘het meest gehate land ter wereld’ is? Ja, dat snap ik, het is ook het meest terroristische land ter wereld en ook het meest corrupte en ook het meest racistische land ter wereld en ook het meest bemoeizuchtige land ter wereld. Je hoeft echt geen psycholoog te zijn om te snappen dat dat niet goed is? Dat er terreur is en vooral de grote aanslagen van de laatste tijd hebben wij aan America te danken. Zij maken met alles en iedereen ruzie en waarom? Omdat ze er aan verdienen…. Londen, Toulouse Madrid, allemaal aanslagen die niet gepleegd hadden hoeven worden als America niet zo’n ruzie zoekend land zou zijn geweest. Ze willen zich echt overal mee bemoeien en denken ook dat zij het recht hebben om zich maar met alles en iedereen te bemoeien Ook buiten hun landsgrenzen.

Door dit soort zaken bezorgen zij echt geen veiligheid. Sterker nog, je ziet wat het effect is. De wereld wordt door de houding en de maatregelen van America alleen maar onveiliger. Je ziet dat ook aan de vrije wapenwet in America. Iedere kleuter en ieder geestelijk gestoord persoon (en dat ben je nog al gauw als je in America woont) kan daar een wapen kopen. Dan krijg je dus van dit soort toestanden als, schietpartijen op scholen. Lekker doorgaan met die wapen lobby?!

Maar ja, de Americanen snappen dat dus niet want die worden ‘kunstmatig dom’ gehouden door diezelfde Americaanse overheid. De overheid heeft daar natuurlijk ook alle belang bij. 9-11 hebben de Americanen zelf gedaan maar er is geen Americaan die dat snapt of weet.

Ik ben het eens met Sophie in ’t Veld dat Europa zich sterker zou moeten maken tegen America. Europa is daar helaas nog te versnipperd over. Het zijn allemaal kleine landjes die allemaal hun eigen belangen hebben. Maar er is niemand binnen europa die het belang van europa aan America duidelijk wil, kan en durft te maken. En ja, misschien hebben we daar een ‘President van Europa’ voor nodig… Ik zeg een Angela Merkel.

Charles Groenhuijsen verkondigd hier heel groot dat het systeem effectief is gebleken en dat wij dit kunnen Googlen. Maar! Charles vergeet hierbij even te vertellen dat, alle informatie die op internet staat door Americanen gecontroleerd word en waar nodig aangepast kan worden. Dus, dat informatie op internet niet betrouwbaar is. Wij noemen dat hier in Nederland censuur. Plus dat niemand het kan controleren. Niemand weet of dat wat America zegt echt waar is? 9-11 is dat echt zo gebeurt? We weten het niet want we mogen daar geen onderzoek doen. Alleen America heeft onderzoek mogen doen en dat is nu net de partij die niet te vertrouwen is? De vondst van Saddam Hussein? Is die man wel echt gevonden? Was hem dat wel? Ze zeggen dat ze DNA onderzoek gedaan hebben? Maar hoe wil je dat doen dan? Dan moet je eerder al DNA afgenomen hebben? Was dat er wel en hoe dan? Niemand die het zich af vraagt? En dan nog? Wie controleert dat DNA op geloofwaardigheid? Juist America zelf? Dus weer niet te vertrouwen. En dan is die man wel echt verhangen? Er zat een knip in het filmpje, misschien hebben ze hem wel een zak met geld gegeven en een scheermes een zit die man nu wel op de bahama’s. En was het Hussein wel? Ik bedoel zet tien mannen met een baard op een rij en ik wijs ze allemaal aan. Misschien was het wel een acteur… Je weet het niet want het is America… Niet te vertrouwen die gasten!

En dan even over die oorlog in Irak hé? Was die nu echt nodig? Nee, want de enige reden die America nodig had om Irak binnen te vallen was dat er massa vernietigingswapens zouden moeten zijn? Maar nog voordat America in maart 2003 Irak binnen viel hebben Nederlandse NAVO agenten al aan de Nederlandse regering onder leiding van Harry Potter laten weten dat die massavernietigingswapens er helemaal niet waren en dat een oorlog tegen Irak dan ook niet legitiem zou zijn. Maar wat deed Balkenende, die volgde Busch als een schoothondje. En tien jaar later kwam ineens in het nieuws dat er helemaal geen massavernietigingswapens waren en dat die oorlog niet legitiem geweest zou zijn? Maar is Balkenende daar ooit voor berecht? Nee! Is er iemand binnen het OM die nu op staat en zegt Balkenende wist dat die wapens er niet waren die informatie heeft hij achter gehouden en is toch naar Irak gegaan. Hij heeft daarmee onze jongens onnodig in gevaar gebracht er zijn zelfs doden en gewonden te betreuren en er zijn onschuldige burgers bij gedood. En wat zijn we er mee opgeschoten? Niks, want het land is nog nooit zo verscheurd geweest als nu. Er is nog nooit zoveel terreur en criminaliteit geweest in Irak als nu. En waarom? Alleen maar om de familie van Busch financieel te spekken? Omdat die aandelen hebben in de wapen industrie? Familie Busch wordt gelukkig. Maar eigenlijk zouden we ze voor oorlogsmisdaden voor het gerecht moeten slepen…  Maar niemand durft dat omdat iedereen bang is voor America.

Wat America doet kan gewoon weg niet. America denkt dat zij de baas zijn over de wereld en daarmee ook de baas kunnen spelen. America denkt dat alle handelingen die zij doen daarmee gerechtvaardigd zijn. Zoals Charles al zat te propaganderen het doel heiligt de middelen. Maar volgens mij hebben we dat al sinds de middeleeuwen afgeschaft. Wij hebben daar hier in Nederland maar ook in Europa keurige regels voor voor wat wel kan en wat niet kan en America geeft zich nu op Europees grondgebied dus hebben ze zich te houden aan onze regels en wij niet aan hun. Europa is geen staat van America. Dat zij het meest gehate land ter wereld zijn dat doen ze ook zelf en daar hebben ze het ook zelf naar gemaakt. Wie gaat America nu eindelijk eens stoppen. America blijft maar ruzie zoeken en America blijft maar oorlogen beginnen. De Taliban hebben een poging gedaan Althans als je America moet geloven maar de Taliban is eigenlijk ook geen goede partij maar wij als europa zouden op diplomatiek gebied toch een grote klap uit moeten kunnen delen
 Met handels embargo’s of China misschien? Of Africa? Die hebben de snelst groeiende economie van de wereld? En America lijkt hier de boot te missen dus daar valt wat te winnen.

Ik was een enorme Obama fan. Hij kon bij mij niets fout doen maar wat hij nu doet? Zijn uitlatingen ten aanzien van die klokkenluider dat kan echt niet. Ik ben geen Christen en ook geen Moslim maar vind dit echt heel heel jammer. Ik ben inderdaad van mening dat wij ons als 1 europa sterk moeten maken en America op het matje moeten roepen. Wij hebben hier het internationale gerechtshof ik zeg daag die Americanen. Maar dat durven ze hier niet.  Al die leiders van Europa zijn daar te laf voor. Het zijn allemaal schoot hondjes van America. Net als Timmermans net als Rutte en net als Balkenende destijds.

Onlangs was oud premier van Agt in de kamer om aandacht te vragen voor de situatie in Palestina. Om aandacht te vragen voor de wreedheden die de Joden uh sorry de Israëlieten uitvoeren en voor de onrechtmatigheid van de muur die volgens Israel de vredesmuur moet heten? Hoe zou jij het vinden als Nederlander dat al die mensen die honderden jaren geleden vanuit Nederland zijn geëmigreerd naar Australië naar Zuid Africa naar Canada of naar de VS, dat die nu ineens allemaal terug komen en tegen ons Nederlanders zeggen dat wij onze huizen moeten verlaten. En als we dat niet doen dat ze dan onze huizen platbranden of platschuiven. Dat die mensen die honderden jaren geleden vertrokken zijn zeggen dat dit hun land is? Wat zou je daar van zeggen? Wij wonen hier nu maar dat maakt hun niet uit? En dat zij hun religie aan ons opleggen en als je anders bent dat je dan wordt vermoord of verbannen. Dat is wel wat er in Palestina /Israel gebeurt, en waarom? Omdat Israel gesteund wordt door de Americanen! En waarom? Omdat de Joden in America nog steeds de macht hebben. Ik keur het niet goed en met mij velen niet maar Timmermans weigert hier naar te luisteren of over na te denken. Hij weet dat van Agt en Gretta Duisenberg e.d. gelijk hebben maar hij volgt America… Als een schoothondje. En de mensen die dat standpunt volgen? Die moeten eens na denken of zij het leuk zouden vinden als dit met hun gebeurt? Wat er in de oorlog met de Joden gebeurt is is echt vreselijk, maar de Joden doen nu exact hetzelfde. Namelijk een groepering uitsluiten en zichzelf verheffen… Denk daar maar eens over na.

America wil alles van ons weten, maar als iemand ons iets verteld over America dan wordt hij vervolgd. Dan heb je in mijn ogen dus iets te verbergen. En we weten allemaal al lang dat dit gebeurt (of je moet echt heel naïef zijn) maar nu wordt het ook bevestigd. Wat is het verschil vraag je je af?

Meneer Groenhuijsen juicht het bijna toe dat er mensen gemarteld worden zoals in Guantanamo bay
Hij vergoelijkt dat soort zaken. Moeten we eens met hem doen? Misschien dat hij dan snapt dat dit allemaal niet kan. Maar ja dat mag niet in Nederland wel in America.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten